Si no veus la informació, fes clic aquí.
Virgínia Cierco, Medalla d'Honor de Barcelona 2019

La directora de la Biblioteca Bon Pastor ha estat premiada per la seva tasca a favor de la integració i la convivència de la comunitat al barri

L’Ajuntament de Barcelona va lliurar el passat 26 de novembre les Medalles d’Honor de Barcelona 2019. L’acte va comptar amb la presència de l’alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, que va ser l’encarregada de donar personalment el premi a Virgínia Cierco.

En aquest vídeo l’entrevistem, i ens explica com han aconseguit convertir la biblioteca en un espai referent al barri del Bon Pastor.
 

Torna Technovation Girls!

Technovation Challenge és un concurs internacional de tecnologia i emprenedoria on participen noies (de 10 a 18 anys) d’arreu del món.

El repte del concurs és dissenyar i crear una aplicació mòbil (app) per resoldre un problema social. Les joves aprendran i aplicaran les competències tecnològiques necessàries per desenvolupar el seu projecte gràcies a l’ajuda de les seves mentores.

Consulta les biblioteques que participen en aquest projecte
 

Tancament de les biblioteques del 6 al 8 de desembre

Totes les biblioteques romandran tancades els dies 6, 7 i 8 de desembre.

Més informació

 

Dimarts 10 de desembre a les 19h
Parlem amb... Christian Guay-Poliquin

Christian Guay-Poliquin conversarà amb el crític i periodista cultural Antonio Lozano, sobre El pes de la neu / El peso de la nieve (Edicions del Periscopi / Seix Barral, 2019), una exploració hipnòtica sobre l’aïllament i la privació, un relat incisiu i un himne a la resiliència que pren forma de thriller psicològic.

Activitat gratuïta. Cabuda limitada
Hi col·labora: Periscopi i Seix Barral

Més informació

Biblioteca Esquerra de l'Eixample-Agustí Centelles
Comte d'Urgell, 145-147
Tel 934 539 881
b.barcelona.ac@diba.cat
www.barcelona.cat/bibcentelles

Dimecres 11 de desembre a les 19 h
Parlem amb A.G. Porta, Casamayor i Imbernón

Els tres autors presentaran PatchWord. Historia de un sombrero, que han escrit conjuntament. El narrador de l’obra és un barret –un Genuine Panama Hat 58– que ens explica les aventures dels diversos personatges als quals ha acompanyat al llarg de la seva vida. Un relat amb què el cronista ens dóna la seva opinió sobre el món, que no deixarà indiferents els lectors. 

Accés lliure fins a exhaurir places
Hi col·labora Acantilado

Més informació

Biblioteca Esquerra de l'Eixample-Agustí Centelles
Comte d'Urgell, 145-147
Tel 934 539 881
b.barcelona.ac@diba.cat
www.barcelona.cat/bibcentelles

11 i 18 de desembre a les 19 h
Visites a l’Exposició Barcelona-Argentina, llibres d’anada i tornada

Com cada any, la Biblioteca Jaume Fuster dedica una exposició a un editor o editorial emblemàtics. La mostra d’enguany reconstrueix l’aventura editorial d’Antoni López Llausàs i descobreix un seguit de lligams no gaire coneguts entre les cultures catalana i argentina.

Activitat amb inscripció prèvia de manera presencial a la Biblioteca Jaume Fuster o per correu electrònic (b.barcelona.jf@diba.cat)

Més informació

Biblioteca Jaume Fuster
Pl. de Lesseps, 20-22
Tel 933 684 564
b.barcelona.jf@diba.cat
www.barcelona.cat/bibjaumefuster

Concurs de desembre del Bibarnabloc

Pregunta d’aquest mes:

El mercat cobert de Sant Josep o de la Boqueria va posar la seva primera pedra el 1840, però quan es va inaugurar?

• 1845
• 1914
• 1920

Participa-hi fins al 15 de desembre i guanya una panera de Nadal de fruita i verdura i un llibre sobre els mercats de Barcelona.

Hi col·laboren Mercabarna i Serveis Editorials de l’Ajuntament de Barcelona

Del 13 al 15 de desembre
Design MArket Barcelona 2019

El Design Market Barcelona torna un Nadal més com la fira de referència per als amants del bon disseny de la ciutat. En la seva 8a edició reuneix un total de 102 expositors amb els millors creadors actuals, nous talents i les marques més rellevants de l’avantguarda del disseny independent a través d’una selecció duta a terme per un comitè d’experts i membres de les associacions de professionals del disseny, l’arquitectura i l’art que integra el FAD.

50% de descompte amb el carnet de Biblioteques de Barcelona.

Més informació

Disseny Hub Barcelona
Plaça de les Glòries Catalanes, 38
 

Dimecres 11 de desembre a les 10.30 h
Visita Mercabarna

El futur està en joc. Com serà l’alimentació del futur? Descobreix-ho a Mercabarna!

Sabies que el mercat majorista de fruites i hortalisses més important d’Europa està a Barcelona? Gràcies a les visites insòlites, ara està al teu abast! Participaràs en un showcooking on aprendràs a preparar (i degustaràs!) receptes d’aprofitament amb productes de temporada.

Detalls de l’activitat
- 11 de desembre de 2019
- 10:30 a 13:30h
- 30€/persona

Més informació i inscripcions

Biblioteques de Barcelona

Entra al teu espai personal del butlletí electrònic i tria la informació que vols rebre de les Biblioteques de Barcelona.
Veure MapaEntrar
Segons el que disposa la Llei 34/2002 de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic us recordem que si no desitgeu rebre més informació del Consorci de Biblioteques de Barcelona per mitjans electrònics heu de clicar l’enllaç que trobareu al final del text. La baixa es farà efectiva a partir del proper mes.
Abans d’iniciar el procediment de baixa llegiu atentament les instruccions que haureu de seguir per tal que la baixa sigui efectiva:
1. Entreu a l’apartat “El meu compte” del Catàleg de la Xarxa de Biblioteques Municipals
2. Cliqueu l'opció “Mod. info personal”
3. Seleccioneu “No” a l'opció "Vols rebre informació de la biblioteca o d'interès ciutadà?"
Inicieu el procediment https://aladi.diba.cat/patroninfo*cat
Informació bàsica sobre protecció de dades:
Responsable del tractament: Les teves dades personals son tractades pel CONSORCI DE BIBLIOTEQUES DE BARCELONA dins el fitxer “USUARIS BIBLIOTEQUES”.
Finalitat del tractament: gestionar el butlletí més biblioteques i les comunicacions informatives relacionades amb les activitats i serveis de Biblioteques de Barcelona i iniciatives culturals de la ciutat.
Legitimació: la base legal per al tractament de les teves dades és el consentiment i/o el compliment d’una missió realitzada en interès públic (Llei de Bases de Règim Local 7/85): garantir l'equilibri territorial i la qualitat de servei en matèria bibliotecària, així com l'accés de tota la ciutadania a la informació, el coneixement i la cultura.
Destinataris de les dades: Tret d’obligació legal les teves dades no es comunicaran a tercers.
Drets: pots exercir els teus drets d’accés, rectificació i supressió així com d’altres drets reconeguts a la normativa.
Per a més informació sobre aquest tractament i com exercir els teus drets pot consultar la nostra política complerta de protecció de dades aquí: http://ajuntament.barcelona.cat/biblioteques/ca/canal/proteccio-de-dades.Per a qualsevol consulta o queixa sobre el tractament de les teves dades personals, pots contactar amb el delegat de protecció de dades a DPD-consorcibiblioteques@bcn.cat.