Si no veus la informació, fes clic aquí.
Nou carnet virtual per als qui no tenen carnet de biblioteca

Qualsevol ciutadà resident a Catalunya, major de 14 anys i que no disposi de carnet de biblioteca pública pot sol·licitar el carnet a través del següent formulari. Aquesta nova modalitat permetrà fer ús dels serveis virtuals de les biblioteques, com el que ofereix la plataforma de préstec digital eBiblio.cat amb accés a llibres, pel·lícules i revistes, alhora que permetrà accedir a les bases de dades Music Library, amb un ampli repertori musical sobretot del gènere clàssic, l’In-edit TV, amb documentals musicals, així com els audiollibres o  l’hemeroteca de La Vanguardia, per destacar-ne alguns.

Amb aquesta nova sol·licitud no cal recolllir el carnet presencialment a la biblioteca i l’usuari pot gaudir durant tres mesos de tots els serveis virtuals. Si vol que el carnet es mantingui vigent sí que caldrà, passats aquests tres mesos, anar a recollir-lo presencialment a una biblioteca pública.

Com accedir al servei de préstec digital eBiblio

Us informem que per accedir al servei eBiblio és indispensable que tinguem el vostre correu electrònic introduït a la nostra base de dades.

Si el tenim, podeu accedir a  eBiblio des l’opció del menú superior “El Meu Compte” posant el vostre número de carnet i com a contrasenya, si no l'heu canviada, la vostra data de naixement en format DDMMAAAA.

En el cas que no tinguem el vostre correu electrònic ho podeu comunicar al correu gs.biblioteques@diba.cat per tal que us ho puguem introduir.


Si teniu problemes amb la utilització de la palataforma eBiblio podeu contactar amb la bústia del servei d’atenció als usuaris e-biblio.cultura@gencat.cat

Dissabte 28 de març de 2020 a les 18.30 h
Club de lectura internacional

La primera sessió del Club de lectura internacional Barcelona - Medellín es retransmetrà en streaming en aquesta adreça.

L'escriptora colombiana Isabel Botero conversarà sobre el seu llibre Vine a buscar el desierto amb els conductors del club de lectura de Barcelona i de Medellín: l'escriptor Eduardo Ruiz Sosa i la periodista Anamaría Bedoya.
 

Iniciatives de les biblioteques

Biblioteca El Carmel – Juan Marsé
Cada dia, amb el nom de "Recomanació des del confinament", el personal de la biblioteca fa una recomanació en format vídeo a la seva pàgina Facebook. Hi podreu fer interessants troballes i recuperar alguna lectura que potser us ha quedat al calaix.

Biblioteca Les Corts – Miquel Llongueras
Des de la biblioteca es convida els més petits de casa a fer és de la seva creativitat i fer un dibuix on expliquin com estan vivint aquests dies a casa. Els dibuixos s'aniran penjant  a la seva pàgina Facebook de manera que els altres nens i nenes podran veure que no estan sols.

Es poden enviar els dibuixos a: b.barcelona.ml@diba.cat

Biblioteca Esquerra de l’Eixample – Agustí Centelles
En el marc del centenari del naixement de Gianni Rodari aquesta biblioteca ha organitzat la #GimcanaRodari. Cada dia pengen a la seva pàgina Facebook un repte sobre aquest escriptor italià. Us animem a participar-hi!

Biblioteca Francesc Candel
Els companys d'aquesta biblioteca s'han animat a explicar-nos contes des de casa seva a la seva pàgina Facebook. Segueix l'etiqueta #LaCandelExplicaContes

Biblioteca Jaume Fuster
Amb l’objectiu de del munt de propostes que estem rebent aquests dies de totes bandes aquesta biblioteca ens ofereix una activitat molt original: #maneresdenoferes. La primera proposta: Mirar per la finestra.

Biblioteca Zona Nord
La biblioteca ens proposa participar al seu trivial particular. Cada dimecres plantejaran una nova pregunta a la seva pàgina Facebook. Les respostes es podran trobar consultant el Bibarnabloc, el Facebook de la biblioteca o les pàgines web d’altres biblioteques.

Biblioteques de Barcelona

Entra al teu espai personal del butlletí electrònic i tria la informació que vols rebre de les Biblioteques de Barcelona.
Veure MapaEntrar
Segons el que disposa la Llei 34/2002 de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic us recordem que si no desitgeu rebre més informació del Consorci de Biblioteques de Barcelona per mitjans electrònics heu de clicar l’enllaç que trobareu al final del text. La baixa es farà efectiva a partir del proper mes.
Abans d’iniciar el procediment de baixa llegiu atentament les instruccions que haureu de seguir per tal que la baixa sigui efectiva:
1. Entreu a l’apartat “El meu compte” del Catàleg de la Xarxa de Biblioteques Municipals
2. Cliqueu l'opció “Mod. info personal”
3. Seleccioneu “No” a l'opció "Vols rebre informació de la biblioteca o d'interès ciutadà?"
Inicieu el procediment https://aladi.diba.cat/patroninfo*cat
Informació bàsica sobre protecció de dades:
Responsable del tractament: Les teves dades personals son tractades pel CONSORCI DE BIBLIOTEQUES DE BARCELONA dins el fitxer “USUARIS BIBLIOTEQUES”.
Finalitat del tractament: gestionar el butlletí més biblioteques i les comunicacions informatives relacionades amb les activitats i serveis de Biblioteques de Barcelona i iniciatives culturals de la ciutat.
Legitimació: la base legal per al tractament de les teves dades és el consentiment i/o el compliment d’una missió realitzada en interès públic (Llei de Bases de Règim Local 7/85): garantir l'equilibri territorial i la qualitat de servei en matèria bibliotecària, així com l'accés de tota la ciutadania a la informació, el coneixement i la cultura.
Destinataris de les dades: Tret d’obligació legal les teves dades no es comunicaran a tercers.
Drets: pots exercir els teus drets d’accés, rectificació i supressió així com d’altres drets reconeguts a la normativa.
Per a més informació sobre aquest tractament i com exercir els teus drets pot consultar la nostra política complerta de protecció de dades aquí: http://ajuntament.barcelona.cat/biblioteques/ca/canal/proteccio-de-dades.Per a qualsevol consulta o queixa sobre el tractament de les teves dades personals, pots contactar amb el delegat de protecció de dades a DPD-consorcibiblioteques@bcn.cat.