Si no veus la informació, fes clic aquí.
Nou carnet virtual per als qui no tenen carnet de biblioteca

Qualsevol ciutadà resident a Catalunya, major de 14 anys i que no disposi de carnet de biblioteca pública pot sol·licitar el carnet a través del següent formulari. Aquesta nova modalitat permetrà fer ús dels serveis virtuals de les biblioteques, com el que ofereix la plataforma de préstec digital eBiblio.cat amb accés a llibres, pel·lícules i revistes, alhora que permetrà accedir a les bases de dades Music Library, amb un ampli repertori musical sobretot del gènere clàssic, l’In-edit TV, amb documentals musicals, així com els audiollibres o  l’hemeroteca de La Vanguardia, per destacar-ne alguns.

Amb aquesta nova sol·licitud no cal recolllir el carnet presencialment a la biblioteca i l’usuari pot gaudir durant tres mesos de tots els serveis virtuals. Si vol que el carnet es mantingui vigent sí que caldrà, passats aquests tres mesos, anar a recollir-lo presencialment a una biblioteca pública.

Com accedir al servei de préstec digital eBiblio

Us informem que per accedir al servei eBiblio és indispensable que tinguem el vostre correu electrònic introduït a la nostra base de dades.

Si el tenim, podeu accedir a  eBiblio des l’opció del menú superior “El Meu Compte” posant el vostre número de carnet i com a contrasenya, si no l'heu canviada, la vostra data de naixement en format DDMMAAAA.

En el cas que no tinguem el vostre correu electrònic ho podeu comunicar al correu gs.biblioteques@diba.cat per tal que us ho puguem introduir.


Si teniu problemes amb la utilització de la palataforma eBiblio podeu contactar amb la bústia del servei d’atenció als usuaris e-biblio.cultura@gencat.cat

Dissabte 28 de març de 2020 a les 18.30 h
Club de lectura internacional

La primera sessió del Club de lectura internacional Barcelona - Medellín es retransmetrà en streaming en aquesta adreça.

L'escriptora colombiana Isabel Botero conversarà sobre el seu llibre Vine a buscar el desierto amb els conductors del club de lectura de Barcelona i de Medellín: l'escriptor Eduardo Ruiz Sosa i la periodista Anamaría Bedoya.
 

Iniciatives de les biblioteques

Biblioteca El Carmel – Juan Marsé
Cada dia, amb el nom de "Recomanació des del confinament", el personal de la biblioteca fa una recomanació en format vídeo a la seva pàgina Facebook. Hi podreu fer interessants troballes i recuperar alguna lectura que potser us ha quedat al calaix.

Biblioteca Les Corts – Miquel Llongueras
Des de la biblioteca es convida els més petits de casa a fer és de la seva creativitat i fer un dibuix on expliquin com estan vivint aquests dies a casa. Els dibuixos s'aniran penjant  a la seva pàgina Facebook de manera que els altres nens i nenes podran veure que no estan sols.

Es poden enviar els dibuixos a: b.barcelona.ml@diba.cat

Biblioteca Esquerra de l’Eixample – Agustí Centelles
En el marc del centenari del naixement de Gianni Rodari aquesta biblioteca ha organitzat la #GimcanaRodari. Cada dia pengen a la seva pàgina Facebook un repte sobre aquest escriptor italià. Us animem a participar-hi!

Biblioteca Francesc Candel
Els companys d'aquesta biblioteca s'han animat a explicar-nos contes des de casa seva a la seva pàgina Facebook. Segueix l'etiqueta #LaCandelExplicaContes

Biblioteca Jaume Fuster
Amb l’objectiu de del munt de propostes que estem rebent aquests dies de totes bandes aquesta biblioteca ens ofereix una activitat molt original: #maneresdenoferes. La primera proposta: Mirar per la finestra.

Biblioteca Zona Nord
La biblioteca ens proposa participar al seu trivial particular. Cada dimecres plantejaran una nova pregunta a la seva pàgina Facebook. Les respostes es podran trobar consultant el Bibarnabloc, el Facebook de la biblioteca o les pàgines web d’altres biblioteques.

Biblioteques de Barcelona

Entra al teu espai personal del butlletí electrònic i tria la informació que vols rebre de les Biblioteques de Barcelona.
Veure MapaEntrar
Segons el que disposa la Llei 34/2002 de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic us recordem que si no desitgeu rebre més informació del Consorci de Biblioteques de Barcelona per mitjans electrònics heu d’iniciar el procediment de baixa seguint aquests passos:
1. Entreu a l’apartat “El meu compte” del Catàleg de la Xarxa de Biblioteques Municipals
2. Cliqueu l'opció “Mod. info personal”
3. Seleccioneu “No” a l'opció "Vols rebre informació de la biblioteca o d'interès ciutadà?"
Inicieu el procediment de baixa https://aladi.diba.cat/patroninfo*cat
Informació bàsica sobre protecció de dades:
Responsable del tractament: Les teves dades personals son tractades pel CONSORCI DE BIBLIOTEQUES DE BARCELONA dins el fitxer “USUARIS BIBLIOTEQUES”.
Finalitat del tractament: gestionar el butlletí més biblioteques i les comunicacions informatives relacionades amb les activitats i serveis de Biblioteques de Barcelona i iniciatives culturals de la ciutat.
Legitimació: la base legal per al tractament de les teves dades és el consentiment i/o el compliment d’una missió realitzada en interès públic (Llei de Bases de Règim Local 7/85): garantir l'equilibri territorial i la qualitat de servei en matèria bibliotecària, així com l'accés de tota la ciutadania a la informació, el coneixement i la cultura.
Destinataris de les dades: Tret d’obligació legal les teves dades no es comunicaran a tercers.
Drets: pots exercir els teus drets d’accés, rectificació i supressió així com d’altres drets reconeguts a la normativa.
Per a més informació sobre aquest tractament i com exercir els teus drets pot consultar la nostra política complerta de protecció de dades aquí: http://ajuntament.barcelona.cat/biblioteques/ca/canal/proteccio-de-dades.Per a qualsevol consulta o queixa sobre el tractament de les teves dades personals, pots contactar amb el delegat de protecció de dades a DPD-consorcibiblioteques@bcn.cat.