Si no veus la informació, fes clic aquí.
Sant Jordi: llibres en xarxa

Sant Jordi: llibres en xarxa és una acció virtual en la qual una cinquantena d’escriptors i escriptores i 10 bibliotecaris de la xarxa de biblioteques públiques de la ciutat recomanaran un llibre, amb l’objectiu que els lectors i lectores el reservin a la seva llibreria de proximitat per tal de recollir-lo quan s’acabi el confinament o bé adquireixin els llibres recomanats durant la jornada de Sant Jordi del 23 de juliol.

Totes les intervencions i recomanacions s’han enregistrat en vídeos que s’emetran durant tot el dia 23 d’abril a les xarxes socials de Barcelona ciutat de la literatura, BCN Cultura i Biblioteques de Barcelona, per tal d’assegurar en l’espai públic que ofereixen aquestes xarxes una presència activa dels escriptors i prescriptors de llibres, presència que no podrà donar-se enguany a l’espai públic dels carrers fins al 23 de juliol.

A inicis de la setmana vinent es publicarà a la web de Barcelona ciutat de la literatura una agenda informativa de la difusió dels vídeos per tal que els usuaris de les xarxes en particular i els lectors i lectores en general, coneguin l’hora i la xarxa en la qual s’emetran cadascun dels vídeos dels escriptors i escriptores i dels bibliotecaris i bibliotecàries participants.

Sant Jordi: llibres en xarxa vol ser una acció que centralitzi a les xarxes municipals de Barcelona el paper del llibre durant el 23 d’abril i un marc d’acció que impulsi la recomanació de llibres i la relació dels lectors i lectores amb les seves llibreries de proximitat a través de l’exercici prescriptiu d’un ampli ventall d’escriptors i professionals vinculats al llibre.

Descobreix tots els vídeos a la web de Sant Jordi des de casa

Pots veure unes COvideorecomanacions que començarem a difondre per Sant Jordi. Les primeres les prensenten Luis Solano i Maria Bohigas

Dimecres 22 de abril a les 18 h
Diàleg de Sant Jordi per Instagram

Aquest Sant Jordi és diferent. Les roses i els llibres no inundaran la ciutat. Els autors no sortiran a signar llibres. I tampoc es podrà fer el ja habitual Pregó de la Lectura, que omplia cada any el Saló de Cent de la ciutat.

Així, enguany, el dia 22 d’abril, a les 18 hores, les Biblioteques de Barcelona ofereixen un Diàleg de Sant Jordi, on Empar Moliner conversarà amb el crític Julià Guillamon sobre el conjunt de la seva obra, l’exercici de la lectura i el paper que les biblioteques han tingut en la seva formació literària.

Empar Moliner (Santa Eulàlia de Ronçana, 1966) es va donar a conèixer amb el recull de relats L’ensenyador de pisos que odiava els mims, al qual va seguir la novel·la Feli, esthéticienne (Premi Josep Pla 2000). Posteriorment va publicar els volums de relats T’estimo si he begut (Premi Lletra d’Or 2005) i No hi ha terceres persones, i els reculls d’articles Busco senyor per amistat i el que sorgeixi i ¿Desitja guardar els canvis? El 2012 va publicar la novel·la La col·laboradora (Columna), seguida de Contes infantils contra tot pronòstic, i el 2015 va obtenir el Premi Mercè Rodoreda amb Tot això ho faig perquè tinc molta por. El febrer d’aquest any publica el seu nou llibre de contes, És que abans no érem així (Columna). Col·labora habitualment en diferents mitjans de comunicació, de ràdio, televisió i premsa escrita.

El Pregó de la Lectura es va celebrar per primera vegada l’any 2003 amb la presència de Quino. Des d’aquell any han estat pregoners José Saramago, Martí de Riquer, Emili Teixidor, Antonio Tabucchi, Alessandro Baricco, Bernardo Atxaga, José Luis Sampedro, Josep Maria Castellet, Raimon, Albert Sánchez Piñol, Donna Leon, John Banville, Claudio Magris, Yasmina Reza, Almudena Grandes i Mia Couto.

El Pregó de la Lectura està organitzat per Biblioteques de Barcelona en col·laboració amb l’editorial Columna.

Segueix el pregó en directe al compte d'Instagram BibliotequesBCN_ACasa


Activitats de les biblioteques 

Per Sant Jordi les biblioteques de la ciutat proposen diferents iniciatives. Segueix les seves pàgines web i les seves xarxes socials per participar-hi.

Segueix totes les activitats de Sant Jordi a Barcelona aquí

 

Biblioteques de Barcelona

Entra al teu espai personal del butlletí electrònic i tria la informació que vols rebre de les Biblioteques de Barcelona.
Veure MapaEntrar
Segons el que disposa la Llei 34/2002 de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic us recordem que si no desitgeu rebre més informació del Consorci de Biblioteques de Barcelona per mitjans electrònics heu d’iniciar el procediment de baixa seguint aquests passos:
1. Entreu a l’apartat “El meu compte” del Catàleg de la Xarxa de Biblioteques Municipals
2. Cliqueu l'opció “Mod. info personal”
3. Seleccioneu “No” a l'opció "Vols rebre informació de la biblioteca o d'interès ciutadà?"
Inicieu el procediment de baixa https://aladi.diba.cat/patroninfo*cat
Informació bàsica sobre protecció de dades:
Responsable del tractament: Les teves dades personals son tractades pel CONSORCI DE BIBLIOTEQUES DE BARCELONA dins el fitxer “USUARIS BIBLIOTEQUES”.
Finalitat del tractament: gestionar el butlletí més biblioteques i les comunicacions informatives relacionades amb les activitats i serveis de Biblioteques de Barcelona i iniciatives culturals de la ciutat.
Legitimació: la base legal per al tractament de les teves dades és el consentiment i/o el compliment d’una missió realitzada en interès públic (Llei de Bases de Règim Local 7/85): garantir l'equilibri territorial i la qualitat de servei en matèria bibliotecària, així com l'accés de tota la ciutadania a la informació, el coneixement i la cultura.
Destinataris de les dades: Tret d’obligació legal les teves dades no es comunicaran a tercers.
Drets: pots exercir els teus drets d’accés, rectificació i supressió així com d’altres drets reconeguts a la normativa.
Per a més informació sobre aquest tractament i com exercir els teus drets pot consultar la nostra política complerta de protecció de dades aquí: http://ajuntament.barcelona.cat/biblioteques/ca/canal/proteccio-de-dades.Per a qualsevol consulta o queixa sobre el tractament de les teves dades personals, pots contactar amb el delegat de protecció de dades a DPD-consorcibiblioteques@bcn.cat.