Si no veus la informació, fes clic aquí.

#OBRIMBIBLIOTEQUES

A partir de dimarts 2 de juny s'obriran 10 biblioteques a la ciutat. Els usuaris podran retornar i reservar documents i demanar cita prèvia per anar-los a recollir. Les cites es podran demanar a través d’un formulari web i també per telèfon, i es començaran a donar a partir del dia 3 de juny.

Totes les biblioteques tindran el mateix horari d'obertura:

TARDES de dilluns a dimecres de 14.30 a 19.30 h
MATINS de dijous a dissabte de 9.30 a 14.00 h

El dia 2 de juny només s'admetran retorns de documents a les bústies exteriors i no es podrà accedir a l'interior de la biblioteca. A l'exterior de l'edifici hi haurà personal que informarà als usuaris de les condicions d'accés a partir del dia 3 de juny.

Rebràs informació setmanal actualitzada a través d'aquest butlletí.

I recorda que pots consultar en tot moment la informació actualitzada al nostre web i a les nostres xarxes socials.

Del 3 juny al 6 de juliol
Inici del cicle 'Illes del món'

Activitat en directe
Comença el cicle de viatges Illes del món. Són 14 xerrades que t’aproparan a una realitat rica en matisos, al coneixement de la biodiversitat de les illes del món, així com al patrimoni humà que hi podem trobar.

Totes les sessions són a les 19h. Activitats en directe des del canal de YouTube de Biblioteques de Barcelona

Consulta tota la programació del cicle

Formació bàsica TIC

Ja pots inscriure't als nous cursos en línia per conèixer i aprendre a utilitzar les eines digitals:

Seguretat en la navegació, Productes i serveis de Google, Instagram i Gimp.

Tota la informació i inscripcions aquí

Del 5 al 26 de juny
Com combatre la desinformació i les notícies falses

Curs gratuït en línia del programa Get Your Facts Straight!

Et preocupa la desinformació? Les notícies falses? Els interessos econòmics o polítics que hi ha al darrere d'algunes informacions? Curs adreçat a joves a partir de 14 anys i/o les seves famílies i/o persones adultes que tinguin interès a formar-se en aquest àmbit.

Tota la informació i inscripcions aquí

Hi col·labora Colectic
 

Presentacions en directe per Instagram

Barcelona: títol provisional. Un viatge literari per la ciutat
Dimarts 2 de juny, a les 19 h
BibliotequesBCN_ACasa

Andreu Gomila, editor de l'obra, conversarà amb l'escriptor Carlos Zanón , autor del capítol sobre Manuel Vázquez Montalbán, sobre Barcelona: títol provisional.
El llibre proposa un retrobament amb la Barcelona literària i amb les escriptores i els escriptors que han fet de la ciutat el personatge principal de la seva obra.

Hi col·labora: Serveis Editorials de l'Ajuntament de Barcelona i Barcelona Ciutat de la literatura

A més a més et proposem participar al club de lectura virtual entorn del llibre conduït per Andreu Gomila.
Inici del club de lectura: dimarts 2 de juny, a les 19 h, amb la presentació del llibre al canal d'Instagram de Biblioteques de Barcelona
Sessió de comentari del llibre: dimarts 30 de juny, a les 19 h, a través de l'aplicació Tellfy.

Retrats de la Barcelona comunitària
Divendres 5 de juny, a les 19 h
BibliotequesBCN_ACasa

El periodista João França conversarà amb Òscar Rebollo, director de Serveis d'Acció Comunitària, sobre Retrats de la Barcelona comunitària, un recull d'històries de persones de diferents barris que s'han organitzat per construir col·lectivament una ciutat millor. El llibre, que inclou il·lustracions de Berta Aguilar, s'emmarca en el projecte Energies Comunitàries, de l'Ajuntament de Barcelona, una proposta que té com a objectiu posar en valor i donar impuls a la gran multitud d'iniciatives de veïns i veïnes de la ciutat que s'organitzen col·lectivament per transformar la seva vida, el seu entorn o les seves relacions.

El llibre es pot descarregar de manera gratuïta aquí

Hi col·laboren: Serveis Editorials de l'Ajuntament de Barcelona i Serveis d'Acció Comunitària

Contes en directe per Instagram

Cada dia sessions de contes en directe des del compte d'Instagram BibliotequesBCN_ACasa

De dilluns a divendres contes per als més petits de la casa en sessions de matí a les 12h i de tarda a les 17h.

Iniciatives de les Biblioteques

Biblioteca Sofia Barat 
Festa major. La Festa Major del barri i la Fira Modernista de Barcelona tindran lloc de manera virtual. La biblioteca hi participa amb dues xerrades virtuals: El feminisme de Dolors Monserdà i Els amos del Passeig de Gràcia. També amb un conte en directe per Instagram

Biblioteca Montserrat Abelló 
Trivial Ciència-Ficció. Participa al joc literari en línia sobre ciència-ficció. Cada dimecres al Facebook i a l'Story d'Instagram de la biblioteca.

Biblioteca Vapor Vell
A riure, que no és poc! Cicle de comèdia cinematogràfica. Col·loquis al voltant de cinc comèdies d'ahir i d'avui, en col·laboració amb la Federació Catalana de Cineclubs.

Mostra Internacional de Cinema de Dones

La Mostra Internacional de Cinema de Dones de Barcelona presenta una edició virtual i extraordinària que es podrà seguir des de casa a través de la plataforma Filmin i del web del festival. Cinema dirigit per dones que inclou retrospectives, monogràfics, panoràmiques contemporànies i preestrenes per a tots els públics.

Regalem 10 codis de visionat!

Per participar només has d’enviar un correu electrònic a comunicacio@dracmagic.cat amb el teu nom i cognom i la paraula BIBLIOTEQUES a l’assumpte.

Més informació
 

Llegir sempre surt a compte

Laie Pau Claris. England Revisited. Un segle de novel·les angleses. Del 9 de juny al 7 de juliol
Curs en línia per aprofundir en la narrativa anglesa del darrer segle, una de les més riques i dinàmiques d’Occident. Un viatge apassionant a través d’un cos novel·lístic tan elegant com sorprenent. Amb el carnet de Biblioteques de Barcelona obtindràs un 5% de descompte. Més informació

Showrunners. Curs en línia d’Introducció al Guió. Del 30 de juny al 30 de juliol
Al llarg de 10 sessions de 3 hores els alumnes treballaran les claus de l’escriptura cinematogràfica, coneixeran la indústria i escriuran el seu propi guió de curtmetratge sota la tutorització dels professors. Amb el carnet de Biblioteques de Barcelona obtindràs un 5% de descompte. Més informació

Biblioteques de Barcelona

Entra al teu espai personal del butlletí electrònic i tria la informació que vols rebre de les Biblioteques de Barcelona.
Veure MapaEntrar
Segons el que disposa la Llei 34/2002 de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic us recordem que si no desitgeu rebre més informació del Consorci de Biblioteques de Barcelona per mitjans electrònics heu d’iniciar el procediment de baixa seguint aquests passos:
1. Entreu a l’apartat “El meu compte” del Catàleg de la Xarxa de Biblioteques Municipals
2. Cliqueu l'opció “Mod. info personal”
3. Seleccioneu “No” a l'opció "Vols rebre informació de la biblioteca o d'interès ciutadà?"
Inicieu el procediment de baixa https://aladi.diba.cat/patroninfo*cat
Informació bàsica sobre protecció de dades:
Responsable del tractament: Les teves dades personals son tractades pel CONSORCI DE BIBLIOTEQUES DE BARCELONA dins el fitxer “USUARIS BIBLIOTEQUES”.
Finalitat del tractament: gestionar el butlletí més biblioteques i les comunicacions informatives relacionades amb les activitats i serveis de Biblioteques de Barcelona i iniciatives culturals de la ciutat.
Legitimació: la base legal per al tractament de les teves dades és el consentiment i/o el compliment d’una missió realitzada en interès públic (Llei de Bases de Règim Local 7/85): garantir l'equilibri territorial i la qualitat de servei en matèria bibliotecària, així com l'accés de tota la ciutadania a la informació, el coneixement i la cultura.
Destinataris de les dades: Tret d’obligació legal les teves dades no es comunicaran a tercers.
Drets: pots exercir els teus drets d’accés, rectificació i supressió així com d’altres drets reconeguts a la normativa.
Per a més informació sobre aquest tractament i com exercir els teus drets pot consultar la nostra política complerta de protecció de dades aquí: http://ajuntament.barcelona.cat/biblioteques/ca/canal/proteccio-de-dades.Per a qualsevol consulta o queixa sobre el tractament de les teves dades personals, pots contactar amb el delegat de protecció de dades a DPD-consorcibiblioteques@bcn.cat.