Si no veus la informació, fes clic aquí.
Noves mesures especials a les Biblioteques de Barcelona

Davant l’augment de casos de covid-19 a Barcelona i l’àrea metropolitana, la Generalitat de Catalunya ha aprovat un paquet de mesures especials de contenció de l’activitat laboral i social i en matèria de salut pública per frenar la transmissió del virus.

En el cas de les biblioteques de la ciutat, per tal de donar compliment a aquest nou paquet de mesures, s'estableixen restriccions d'accés als espais de les biblioteques, que poden afectar la lliure circulació dels usuaris.

A l’entrada de la biblioteca es realitzarà el control d’usuaris per informar de les condicions d’ús en cada cas:

1. Els usuaris podran accedir lliurement a la col·lecció amb la finalitat d'emportar-se documents en préstec.
2. Per romandre als espais habilitats per estudiar i/o treballar caldrà que els usuaris s'identifiquin a l'entrada i se'n portarà un registre.
3. Per accedir als ordinadors d'ús públic se n'haurà de fer reserva prèvia al taulell més proper als ordinadors.
4. Per accedir a les activitats caldrà haver realitzat inscripció prèvia.

Per garantir la quarantena de 48 hores que han de passar tots els documents, els que hagin estat consultats pels usuaris s’hauran de deixar a les taules i/o als carros senyalitzats específicament, i en cap cas s’hauran de retornar a les prestatgeries.

Els diaris no es podran consultar i les revistes s’hauran de demanar al personal de la biblioteca.

En relació amb l’ocupació dels espais hi haurà indicacions d’aforament màxim i els seients i ordinadors que no es poden ocupar estaran senyalitzats. Així mateix, caldrà seguir les indicacions de seguretat marcats pels elements de senyalització i les que donin els treballadors.

Serà obligatori per als usuaris l’ús de mascareta a partir dels 6 anys i amb les excepcions establertes per les autoritats sanitàries.
També serà obligatori el rentat de mans amb hidrogel i el manteniment de la distància de seguretat d’1,5 metres, excepte en el cas dels grups estables de convivència.

Per evitar desplaçaments innecessaris cal recordar que s’han prorrogat els terminis de devolució dels préstecs anteriors al tancament fins al 30 de setembre.

Podeu consultar la llista completa de biblioteques obertes i la de bústies obertes per a la devolució de documents.

Els usuaris poden accedir al servei de préstec de continguts digitals a través de l’eBiblio. Es pot consultar en tot moment la informació actualitzada al nostre web i a les nostres xarxes socials.

Més informació

Biblioteques de Barcelona

Entra al teu espai personal del butlletí electrònic i tria la informació que vols rebre de les Biblioteques de Barcelona.
Veure MapaEntrar
Segons el que disposa la Llei 34/2002 de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic us recordem que si no desitgeu rebre més informació del Consorci de Biblioteques de Barcelona per mitjans electrònics heu d’iniciar el procediment de baixa seguint aquests passos:
1. Entreu a l’apartat “El meu compte” del Catàleg de la Xarxa de Biblioteques Municipals
2. Cliqueu l'opció “Mod. info personal”
3. Seleccioneu “No” a l'opció "Vols rebre informació de la biblioteca o d'interès ciutadà?"
Inicieu el procediment de baixa https://aladi.diba.cat/patroninfo*cat
Informació bàsica sobre protecció de dades:
Responsable del tractament: Les teves dades personals son tractades pel CONSORCI DE BIBLIOTEQUES DE BARCELONA dins el fitxer “USUARIS BIBLIOTEQUES”.
Finalitat del tractament: gestionar el butlletí més biblioteques i les comunicacions informatives relacionades amb les activitats i serveis de Biblioteques de Barcelona i iniciatives culturals de la ciutat.
Legitimació: la base legal per al tractament de les teves dades és el consentiment i/o el compliment d’una missió realitzada en interès públic (Llei de Bases de Règim Local 7/85): garantir l'equilibri territorial i la qualitat de servei en matèria bibliotecària, així com l'accés de tota la ciutadania a la informació, el coneixement i la cultura.
Destinataris de les dades: Tret d’obligació legal les teves dades no es comunicaran a tercers.
Drets: pots exercir els teus drets d’accés, rectificació i supressió així com d’altres drets reconeguts a la normativa.
Per a més informació sobre aquest tractament i com exercir els teus drets pot consultar la nostra política complerta de protecció de dades aquí: http://ajuntament.barcelona.cat/biblioteques/ca/canal/proteccio-de-dades.Per a qualsevol consulta o queixa sobre el tractament de les teves dades personals, pots contactar amb el delegat de protecció de dades a DPD-consorcibiblioteques@bcn.cat.