Si no veus la informació, fes clic aquí.
Del 5 d’octubre al 30 de novembre
Visions de la ciència: Com fer front a l’emergència climàtica

La mitigació i adaptació al canvi climàtic és un dels grans reptes del nostre temps. Un dels seus aspectes clau és el desafiament energètic. I més concretament, com capgirar la dependència energètica dels combustibles fòssils. Per limitar l’escalfament global cal apostar per l’eficiència energètica i promoure les energies renovables. Finalment, es tracta de transformar el model energètic i repensar les polítiques urbanes i regionals. En aquest cicle hi aprofundim.

Consulta tota la programació del cicle aquí

Cicle coordinat per Lluís Reales

Del 8 d’octubre al 17 de novembre
Cicle ‘Amèrica Llatina: Literatura, ciutats i revoltes’

A vegades molt allunyats de les representacions literàries i artístiques de la ciutat llatinoamericana, i potser en altres molt fidels, els nous moviments socials, indígenes o feministes tracen un nou mapa urbà de carrers en revolta i lluites urgents al continent. I d’això tracta aquest cicle de xerrades que compta amb la participació d’escriptors, intel·lectuals i activistes que parteixen de la literatura o fins i tot del cinema per recórrer i pensar aquestes noves realitats emergents. 

Consulta tota la programació del cicle aquí

Cicle coordinat per Matías Néspolo

Coorganitza: Casa Amèrica Catalunya

Parlem amb Per Petterson

L'escriptor noruec Per Petterson conversa amb l'escriptor Jordi Puntí sobre la seva darrera novel·la, Homes en la meva situació (Club Editor) / Hombres en mi situación (Libros del Asteroide), una narració sobre la vulnerabilitat d'un home que ha perdut el seu camí.

Ja pots veure la conversa al canal de YouTube de Biblioteques de Barcelona

Hi col·laboren: Club Editor i Libros del Asteroide

Dijous 1 d'octubre de a les 19 h
Parlem amb... Leonardo Padura

Leonardo Padura (La Habana, 1955) conversarà amb Marta Nin, directora de Casa Amèrica Catalunya, sobre Como polvo en el viento (Tusquets, 2020), la història d'un grup d'amics que ha sobreviscut a un destí d'exili i dispersió a Barcelona i a altres indrets del món. Un cant a l'amistat, als invisibles i potents fils que trenen l'amor, i a les velles lleialtats.

Activitat en directe des del canal de YouTube de Biblioteques de Barcelona

Hi col·laboren: Tusquets i Casa Amèrica Catalunya

Dimecres 7 d'octubre a les 18 h
Parlem amb... Miriam Toews

Miriam Toews conversa amb Anna Guitart sobre la seva nova novel·la, Elles parlen / Ellas hablan

Elles parlen (Les hores) / Ellas hablan (Sexto piso) vuit dones mennonites de diferents edats es troben per dur a terme una reunió secreta. Durant els darrers dos anys, aquestes dones, i més d’un centenar d’altres noies de la seva colònia, han estat violades repetidament de nit per dimonis que venen a castigar els seus pecats.

Activitat en directe des del canal de YouTube de Biblioteques de Barcelona

Hi col·labora: Les hores / Sexto Piso

Del 30 de setembre al 30 d'octubre
Torna la ‘Literatura en trànsit’ a les biblioteques d’Horta-Guinardó

Les 4 biblioteques d’Horta-Guinardó proposen vuit activitats culturals gratuïtes en el marc de la quarta edició del cicle Literatura en trànsit.

Aquest cicle implica les biblioteques El Carmel - Juan Marsé, Guinardó - Mercè Rodoreda, Horta - Can Mariner i Montbau - Albert Pérez Baró, amb l’objectiu d’acostar la literatura als veïns i les veïnes, de promoure les especialitats de cadascuna d’elles i de fomentar-ne la interacció. I és que l’anomenat Districte Literari té una singularitat: cadascuna de les seves quatre biblioteques està especialitzada en un eix temàtic: poesia, teatre, novel·la barcelonina i gènere negre.

Consulta tota la informació aquí

3 i 17 d'octubre d'11 a 13 h
Itinerari 'La gent del carrer Montcada'

Et proposen un recorregut per un dels carrers amb més història de la ciutat: el carrer Montcada. Un recorregut ple d’anècdotes i d’històries de les persones que hi van viure. Un viatge en el temps que transcorre entre els segles XIII i XVIII.

L’itinerari inclou una conversa amb l’autor de l’obra Albert Garcia Espuche i una ruta pel carrer Montcada.

Per assistir a la ruta cal inscripció prèvia (les places són limitades) i tenir el carnet d'una biblioteca pública de la província de Barcelona. La inscripció la podeu fer a través dels següents enllaços:

Inscripció a la ruta del 3 d'octubre, a les 11 h

Inscripció a la ruta del 17 d'octubre, a les 11 h

Consulta tota la informació aquí

Del 6 al 15 d’octubre
Ciutat i pandèmia

En el marc de la Biennal de pensament: Ciutat Oberta que tindrà lloc del 13 al 18 d’octubre, la Xarxa de Centres Cívics de Barcelona i Bibliotequese Barcelona t’ofereixen una proposta en línia i participativa al voltant dels canvis que ha experimentat la nostra vida a causa de l’expansió de la COVID 19. Tres cafès filosòfics i tres tallers d’anàlisi que, conduïts per experts, et permetran reflexionar a partir de les experiències viscudes els últims mesos.

Consulta tota la informació aquí

Biblioteques de Barcelona

Entra al teu espai personal del butlletí electrònic i tria la informació que vols rebre de les Biblioteques de Barcelona.
Veure MapaEntrar
Segons el que disposa la Llei 34/2002 de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic us recordem que si no desitgeu rebre més informació del Consorci de Biblioteques de Barcelona per mitjans electrònics heu de clicar l’enllaç que trobareu al final del text. La baixa es farà efectiva a partir del proper mes.
Abans d’iniciar el procediment de baixa llegiu atentament les instruccions que haureu de seguir per tal que la baixa sigui efectiva:
1. Entreu a l’apartat “El meu compte” del Catàleg de la Xarxa de Biblioteques Municipals
2. Cliqueu l'opció “Mod. info personal”
3. Seleccioneu “No” a l'opció "Vols rebre informació de la biblioteca o d'interès ciutadà?"
Inicieu el procediment https://aladi.diba.cat/patroninfo*cat
Informació bàsica sobre protecció de dades:
Responsable del tractament: Les teves dades personals son tractades pel CONSORCI DE BIBLIOTEQUES DE BARCELONA dins el fitxer “USUARIS BIBLIOTEQUES”.
Finalitat del tractament: gestionar el butlletí més biblioteques i les comunicacions informatives relacionades amb les activitats i serveis de Biblioteques de Barcelona i iniciatives culturals de la ciutat.
Legitimació: la base legal per al tractament de les teves dades és el consentiment i/o el compliment d’una missió realitzada en interès públic (Llei de Bases de Règim Local 7/85): garantir l'equilibri territorial i la qualitat de servei en matèria bibliotecària, així com l'accés de tota la ciutadania a la informació, el coneixement i la cultura.
Destinataris de les dades: Tret d’obligació legal les teves dades no es comunicaran a tercers.
Drets: pots exercir els teus drets d’accés, rectificació i supressió així com d’altres drets reconeguts a la normativa.
Per a més informació sobre aquest tractament i com exercir els teus drets pot consultar la nostra política complerta de protecció de dades aquí: http://ajuntament.barcelona.cat/biblioteques/ca/canal/proteccio-de-dades.Per a qualsevol consulta o queixa sobre el tractament de les teves dades personals, pots contactar amb el delegat de protecció de dades a DPD-consorcibiblioteques@bcn.cat.