Si no veus la informació, fes clic aquí.
Barcelona Poesia 2020 a les biblioteques

Les Biblioteques de Barcelona tornen a participar a Barcelona Poesia, el certamen que gira entorn del fet poètic i que enguany celebra la 23a edició, amb activitats i seleccions de poesia per a tothom.

• Jorge Riechmann presenta Enkráteia. Mudanza del isonauta
Dissabte 17 d'octubre, a les 12 h. Biblioteca Guinardó - Mercè Rodoreda

Jorge Riechmann, poeta, traductor, assagista i professor de filosofia moral, conversarà amb l’escriptor Gabi Martínez sobre el seu darrer llibre, Enkráteia. Mudanza del isonauta (Tusquets, 2020).
Hi col·laboren: Editorial Tusquets i Residència Faber


• Tancament poètic a les biblioteques
Del 13 al 16 d’octubre algunes de les biblioteques de Barcelona avisaran del tancament dels centres amb la recitació de poemes a través de la megafonia. Es tracta d’una manera de donar a conèixer els fons poètics de les biblioteques i d’estendre la poesia per tots els racons de la ciutat.

Et proposem una tria de llibres disponibles a les Biblioteques de Barcelona, pensada perquè us acompanyi durant el festival Barcelona Poesia. Consulta la guia de lectura aquí

Més informació

Fins al 17 de novembre
Amèrica llatina: Literatura, ciutats i revoltes

• Brasil. Democràcia: Que Horas Ela Volta? 
Dimarts 13 d’octubre a les 19 h, a la Casa Amèrica Catalunya. Bruno Bimbi, periodista. Cal inscripció prèvia.

El llargmetratge Que Horas Ela Volta? (titulat a Espanya Una segunda madre) d'Anna Muylaert de l'any 2015 és el punt de partida per debatre els diferents conflictes que van posar en crisi la democràcia brasilera en els últims anys. I de pas, també permet analitzar els riscos que impliquen per al país i per a la regió les polítiques autoritàries i els discursos de l'odi.

• Xile, la paraula dels carrers contra el terrorisme d'estat
Dijous 15 d’octubre a les 19 h. Biblioteca Francesa BonnemaisonBegoña Ugalde, poeta.

En plena dictadura de Pinochet, l'escriptora Diamela Eltit va realitzar nombroses intervencions artístiques contra la violència d'estat. És possible establir una continuïtat entre aquelles performances i les múltiples accions que es realitzen des de l'esclat social d'octubre, com l'emblemàtica Un violador en tu camino del col·lectiu Las Tesis. L'expressió artística i literària recupera l'espai públic com un lloc per a la resistència i la denúncia. 

Més informació

Fins al 30 de novembre
Visions de la ciència. Emergència climàtica

• Les claus de la transició energètica
Dilluns 19 d’octubre a les 19h. Activitat en directe des del canal de YouTube de Biblioteques de BarcelonaRamon Sans, enginyer industrial, autor dels llibres El col·lapse és evitable i La darrera oportunitat.

L'aposta per les energies renovables i l’autoconsum són clau per al canvi del model energètic. Quin és el balanç energètic de ciutats com Barcelona? Quines polítiques energètiques s’han d’impulsar des de l'Administració? Les ciutats hauran de pactar amb el territori per tenir l’energia que necessiten per funcionar?

Més informació

Dimecres 21 d'octubre a les 19 h
Parlem amb Marta Carnicero

Marta Carnicero conversa amb Míriam Cano sobre la seva darrera novel·la, Coníferes

En Joel viu a les Walden, una comunitat idíl·lica en plena natura que rebutja les noves tecnologies i advoca per una vida fidel als costums d’abans. Amb el propòsit d’acostar-se a l’Alina, una nouvinguda que el té fascinat, comença a enviar-se cartes a si mateix a casa d’ella.
Un relat commovedor sobre la identitat, l’amor i l’angoixa de perdre’ls.

Hi col·labora: Quaderns Crema

En directe al perfil d’Instagram @bibliotequesbcn_acasa

Més informació

Dijous 22 d'octubre a les 19 h
Parlem amb Aleix Saló

Aleix Saló conversarà amb la periodista Sílvia Marimon sobre el seu darrer llibre, Tots són nazis (Reservoir books, 2020), un còmic amb el qual posa el dit a la llaga: per a l'autor el triomf de la ultradreta no és més que el resultat de la devaluació del debat polític.

Hi col·labora: Reservoir books

Activitat en directe al perfil d’Instagram @bibliotequesbcn_acasa

Més informació

Divendres 16 d'octubre les 12 h
Ràdio ambulatori: sobirania tecnològica en temps de crisi

La ràdio és un element fonamental en els protocols d'emergència dels països més afectats per la crisi climàtica. Barcelona crea un projecte pilot amb els primers nodes d'una xarxa de resposta climàtica sobre una altra infraestructura fonamental de la ciutat: les biblioteques. Palaus per a la gent segons el magnat de l'acer Andrew Carnegie, dues biblioteques municipals faran de ràdio-ambulatoris d'inoculació mediàtica, sobirania tecnològica i assajos de crisi mediambiental.

Entre Marta Peirano i Ramon Martínez Palomares explicaran la utilitat de la xarxa Ràdio Ambulatori que neix a Barcelona

A la Biblioteca Trinitat Vella

Més informació

A partir d'octubre
Formació bàsica TIC

Ja pots inscriure't als nous cursos en línia per conèixer i aprendre a utilitzar les eines digitals:
Introducció als fulls de càlcul, Nivell I, II i III i Presentació de continguts.

Tota la informació i inscripcions aquí

A partir d'octubre
Antenes Cibernàrium

Torna la formació a les Antenes Cibernàrium. Descobreix les noves activitats per adquirir coneixements i aprendre trucs que et permetran millorar el teu dia a dia a través de les eines tecnològiques.

Més informació aquí

Fins al 31 d'cotubre
Bibarnabloc

Torna el nostre concurs mensual del Bibarnabloc, el blog de recomanacions del fons de Biblioteques de Barcelona.

Sortegem 3 premis molt creatius: tres exemplars del llibre  Barcelona. Fotògrafes/Fotógrafas (Ajuntament de Barcelona, 2020), d’Isabel Segura i tres cursos de l’escola Cursiva de Penguin Random House.
• Curs d’escriptura creativa amb Rosa Montero
• Curs ‘La vida privada de los otros’, de Santiago Roncagliolo
• Curs ‘Construye tu novela’, amb Toni Hill

Si vols aconseguir un dels cursos i el llibre, només cal que encertis la resposta del mes i facis un comentari al nostre blog.

Pregunta del mes
Barcelona. Fotògrafes/Fotógrafas és el primer llibre que reconstrueix la història de la ciutat a través de la mirada de 21 dones fotògrafes. De quina autora no hi apareixen imatges?

• Colita
• Gerda Taro
• Lee Miller

Participa-hi aquí

Amb la col·laboració de Penguin Random House i Servei de Publicacions de l’Ajuntament de Barcelona

Biblioteques de Barcelona

Entra al teu espai personal del butlletí electrònic i tria la informació que vols rebre de les Biblioteques de Barcelona.
Veure MapaEntrar
Segons el que disposa la Llei 34/2002 de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic us recordem que si no desitgeu rebre més informació del Consorci de Biblioteques de Barcelona per mitjans electrònics heu de clicar l’enllaç que trobareu al final del text. La baixa es farà efectiva a partir del proper mes.
Abans d’iniciar el procediment de baixa llegiu atentament les instruccions que haureu de seguir per tal que la baixa sigui efectiva:
1. Entreu a l’apartat “El meu compte” del Catàleg de la Xarxa de Biblioteques Municipals
2. Cliqueu l'opció “Mod. info personal”
3. Seleccioneu “No” a l'opció "Vols rebre informació de la biblioteca o d'interès ciutadà?"
Inicieu el procediment https://aladi.diba.cat/patroninfo*cat
Informació bàsica sobre protecció de dades:
Responsable del tractament: Les teves dades personals son tractades pel CONSORCI DE BIBLIOTEQUES DE BARCELONA dins el fitxer “USUARIS BIBLIOTEQUES”.
Finalitat del tractament: gestionar el butlletí més biblioteques i les comunicacions informatives relacionades amb les activitats i serveis de Biblioteques de Barcelona i iniciatives culturals de la ciutat.
Legitimació: la base legal per al tractament de les teves dades és el consentiment i/o el compliment d’una missió realitzada en interès públic (Llei de Bases de Règim Local 7/85): garantir l'equilibri territorial i la qualitat de servei en matèria bibliotecària, així com l'accés de tota la ciutadania a la informació, el coneixement i la cultura.
Destinataris de les dades: Tret d’obligació legal les teves dades no es comunicaran a tercers.
Drets: pots exercir els teus drets d’accés, rectificació i supressió així com d’altres drets reconeguts a la normativa.
Per a més informació sobre aquest tractament i com exercir els teus drets pot consultar la nostra política complerta de protecció de dades aquí: http://ajuntament.barcelona.cat/biblioteques/ca/canal/proteccio-de-dades.Per a qualsevol consulta o queixa sobre el tractament de les teves dades personals, pots contactar amb el delegat de protecció de dades a DPD-consorcibiblioteques@bcn.cat.