Si no veus la informació, fes clic aquí.
Fins al 30 de novembre
Visions de la ciència. Emergència climàtica

• Les claus de la transició energètica
Dilluns 19 d’octubre a les 19h. A càrrec de Ramon Sans, enginyer industrial, autor dels llibres El col·lapse és evitable i La darrera oportunitat.

L'aposta per les energies renovables i l’autoconsum són clau per al canvi del model energètic. Quin és el balanç energètic de ciutats com Barcelona? Quines polítiques energètiques s’han d’impulsar des de l'Administració? Les ciutats hauran de pactar amb el territori per tenir l’energia que necessiten per funcionar?

• Cap a les ciutats sostenibles: motors de canvi per a la transformació
Dilluns 26 d’octubre a les 19h. A càrrec d'Alba Cabañas, economista, directora del Laboratori d’Ecoinnovació de la Fundació Fòrum Ambiental.

Les ciutats són un agent clau per fer front al canvi climàtic. Tot i que no tenen suficient poder polític per actuar en molts àmbits, han esdevingut el principal laboratori d’experiències cap a la sostenibilitat.

En directe al nostre canal de Youtube

Més informació

Fins al 17 de novembre
Amèrica llatina: Literatura, ciutats i revoltes

• Mèxic. Esto ya no es Comala o vine a buscar los huesos de mis hijos
Dilluns 19 d’octubre a les 19 h. Biblioteca Sagrada Família-Josep M. Ainaud de Lasarte. A càrrec d'Eduardo Ruiz Sosa, escriptor. 

A partir de les referències de l'obra ja mítica de Juan Rulfo, Pedro Páramo, que permeten traçar connexions amb el treball d'escriptors del nord de Mèxic més actuals com Daniel Sada, David Toscana i Cristina Rivera Garza, es poden abordar des d'una altra perspectiva fenòmens com la violència, les desaparicions i el treball de col·lectius com Las Rastreadoras, que desenterren ossos ocults en fosses a la serra i al desert.

• Colòmbia, de la vaga de José Arcadio Segundo a la revolta dels estudiants
Divendres 23 a les 19 h. Biblioteca Vapor Vell. A càrrec d'Yezid Arteta, escriptor i analista polític.

El personatge de Cien años de soledad és un dels sindicalistes que dirigeix la vaga contra la United Fruit Company i un testimoni de la massacre d'obrers de les bananeres. Una massacre que és negada pel govern. Un segle després, sembla repetir-se amb la negació dels assassinats de líders socials i la justificació dels trets contra els estudiants que protesten als carrers.

Més informació
 

20, 21 i 22 d'octubre a les 22 h
L'Hora Golfa

Caribe en la noche
Dimarts 20 d'octubre, a les 22 h
D’espants i apareguts i d’amors furtius entre dones encantadores i homes amb forma de cavall. Narració de contes de la tradició oral per a adults.
A càrrec de Alexander Hernández (Veneçuela- València)

En mi mundo
Dimecres 21 d'octubre, a les 22 h
Mireu-me als ulls. M’agrada veure la meva imatge reflectida a les pupil·les de la gent que em mira. M’agrada pensar que dins dels altres hi ha un jo petitó. Cada món interior és apassionant. Qui ho sap? Potser aquests mons també són el meu món. Narració de contes propis per a adults.
A càrrec de May Gorostiaga (País Basc)

A la luz de la sombra
Dijous 22 d'octubre, a les 22 h
Històries que s’amaguen en la foscor perquè no siguin escoltades, però que després salten nues per ser explicades a crits. Contes clarobscurs per a noctàmbuls que no fan escarafalls del sol. Narració de contes propis i de la tradició oral per a adults.
A càrrec de Rubén Martínez Santana (Veneçuela).

En directe des del nostre compte d'Instagram @bibliotequesbcn_acasa

En el marc del 11è Festival de Narració Oral de Barcelona, Munt de Mots

D'octubre de 2020 a febrer de 2021
Les Invisibles: cicle de contacontes científics a les biblioteques de Nou Barris

Un cicle de contacontes, adreçat a nens i nenes de 7 a 10 anys, on descobrirem diverses científiques i el que van fer a través de les seves històries narrades en els contes. A més, ens endinsarem en el coneixements científics que van generar a través d’experiments i jocs on aprendrem ciència!

A càrrec de Luciferases

Places limitades. Cal inscripció prèvia!

Més informació

A partir d'octubre
Formació bàsica TIC

Ja pots inscriure't als nous cursos en línia per conèixer i aprendre a utilitzar les eines digitals:
Introducció als fulls de càlcul, Nivell I, II i III i Presentació de continguts.

Tota la informació i inscripcions aquí

A partir d'octubre
Antenes Cibernàrium

Torna la formació a les Antenes Cibernàrium. Descobreix les noves activitats per adquirir coneixements i aprendre trucs que et permetran millorar el teu dia a dia a través de les eines tecnològiques.

Més informació aquí

A partir del 28 d'octubre
'T’acompanyem en el sentiment': grups de suport al dol en temps de Covid-19

Aquesta tardor engeguem els grups de suport al dol T’acompanyem en el sentiment, un espai on compartir les nostres experiències i emocions al voltant de la pèrdua d’una persona estimada en temps de Covid-19. Us acompanyaran altres persones que viuen una situació similar i una persona professional de la psicologia, que us sabrà orientar per viure el dol de la millor manera possible.

Dimecres 28 d'octubre, 4, 11 i 18 novembre a:
Biblioteca Francesca Bonnemaison de 12:00 a 14:00h
Biblioteca Vilapicina-Torre Llobeta de 16:15 a 18:15h
Biblioteca Joan Miró de 17:15 a 19:15h

Inscripcions a través del correu electrònic bcnsuportdol@copc.cat o al telèfon 660625570.

Una activitat organitzada pel Departament de Salut de l’Ajuntament de Barcelona amb la col·laboració del Col·legi de Psicologia de Catalunya (COPC) i Biblioteques de Barcelona.

Premi de Literatura Infantil 'Atrapallibres'

Si tens deu anys, ja et pots apuntar al nostre club d'Atrapallibres.

Vine a la Biblioteca Ignasi Iglésias - Can Fabra. Llegiràs 3 llibres i decidiràs quin és el que t'ha agradat més!

Conductor: Marc Alabart
Places limitades. Inscripció prèvia a través d’aquest enllaç.

Més informació

Biblioteques de Barcelona

Entra al teu espai personal del butlletí electrònic i tria la informació que vols rebre de les Biblioteques de Barcelona.
Veure MapaEntrar
Segons el que disposa la Llei 34/2002 de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic us recordem que si no desitgeu rebre més informació del Consorci de Biblioteques de Barcelona per mitjans electrònics heu de clicar l’enllaç que trobareu al final del text. La baixa es farà efectiva a partir del proper mes.
Abans d’iniciar el procediment de baixa llegiu atentament les instruccions que haureu de seguir per tal que la baixa sigui efectiva:
1. Entreu a l’apartat “El meu compte” del Catàleg de la Xarxa de Biblioteques Municipals
2. Cliqueu l'opció “Mod. info personal”
3. Seleccioneu “No” a l'opció "Vols rebre informació de la biblioteca o d'interès ciutadà?"
Inicieu el procediment https://aladi.diba.cat/patroninfo*cat
Informació bàsica sobre protecció de dades:
Responsable del tractament: Les teves dades personals son tractades pel CONSORCI DE BIBLIOTEQUES DE BARCELONA dins el fitxer “USUARIS BIBLIOTEQUES”.
Finalitat del tractament: gestionar el butlletí més biblioteques i les comunicacions informatives relacionades amb les activitats i serveis de Biblioteques de Barcelona i iniciatives culturals de la ciutat.
Legitimació: la base legal per al tractament de les teves dades és el consentiment i/o el compliment d’una missió realitzada en interès públic (Llei de Bases de Règim Local 7/85): garantir l'equilibri territorial i la qualitat de servei en matèria bibliotecària, així com l'accés de tota la ciutadania a la informació, el coneixement i la cultura.
Destinataris de les dades: Tret d’obligació legal les teves dades no es comunicaran a tercers.
Drets: pots exercir els teus drets d’accés, rectificació i supressió així com d’altres drets reconeguts a la normativa.
Per a més informació sobre aquest tractament i com exercir els teus drets pot consultar la nostra política complerta de protecció de dades aquí: http://ajuntament.barcelona.cat/biblioteques/ca/canal/proteccio-de-dades.Per a qualsevol consulta o queixa sobre el tractament de les teves dades personals, pots contactar amb el delegat de protecció de dades a DPD-consorcibiblioteques@bcn.cat.