Si no veus la informació, fes clic aquí.
De l’1 al 26 de febrer de 2021
Els feliços anys vint: diversió, crisi i guerres

La dècada de 1920 ha estat recordada com una dècada feliç, però realment va ser així? Hi havia una voluntat d’oblidar els estralls de la Gran Guerra per una part de la població, però a una altra li era impossible, per les lesions, la inadaptació i la nostàlgia del camp de batalla.
Ens aproximem a aquesta dècada i la reivindiquem en la seva creativitat cultural, artística i democràtica, que es va veure malauradament marcada per l’ascens dels totalitarismes. Farem una aproximació a la dècada tant a escala mundial com de Catalunya.

• El Paral·lel dels anys vint
Dilluns 1 de febrer a les 18.30 h. Xerrada en línia a través de la plataforma Zoom. Codi d'accés: 816 4702 9650. A càrrec de Júlia Costa, humanista

• La República de Weimar
Dijous 4 de febrer a les 18.30 h. B. Guinardó-Mercè Rodoreda. A càrrec de Felip Belmonte, historiador. Entrada lliure. Cabuda limitada.

Programa complet

Totes les activitats presencials estan adaptades a les mesures de seguretat i protecció davant de la covid-19. És obligatori l’ús de la mascareta.

A partir del 2 de febrer
Ments grans

Teleassistència, què pot fer per a tu?
Iniciem un nou projecte dins el programa Ments Grans , que consisteix en diverses xerrades amb el Servei de Teleassistència Municipal amb l’objectiu de donar a conèixer aquest servei i les prestacions que ofereix.

• Teleassistència, què pot fer per a tu?
Dimarts 2 de febrer, a les 12h. Xerrada en línia a través de la plataforma Zoom. Codi d'accés: 063815. A càrrec del Servei de Teleassistència Municipal

• La gestió de les emocions
Dimarts 9 de febrer, a les 12h. Xerrada en línia a través de la plataforma Zoom. Codi d'accés: 063815. A càrrec del Servei de Teleassistència Municipal

• Teleassistència, també per a persones cuidadores
Dimarts 2 de març, a les 12h. Xerrada en línia a través de la plataforma Zoom. Codi d'accés: 063815. A càrrec del Servei de Teleassistència Municipal

Programa complet

Dijous 28 de gener a les 19 h
Parlem amb Quico Vilaró

En el marc de la programació de la #BCNegra Quico Vilaró conversa amb Anna Maria Villalonga sobre la seva primera novel·la, Objectes perduts, una obra que entronca amb una tradició molt catalana: la d'incorporar un punt d'humor a la trama criminal.

Hi col·labora: Pagès editors

En directe al nostre canal de YouTube

Programació BCNegra

Divendres 29 de gener a les 19 h
MUSIC SPY CLUB amb Carla

Aquest mes el Music Spy Club compta amb la complicitat de Carla.

Carla és l’alter ego de la vigatana Carla Serrat. Tres anys després de sorprendre públic i crítica amb el debut, Night Thoughts va tornar el 2019 amb un nou disc sota el braç, Kill a Feeling: Una joia synth-pop intimista. Entrada lliure. Cabuda limitada

Més informació

Totes les activitats presencials estan adaptades a les mesures de seguretat i protecció davant de la covid-19. És obligatori l’ús de la mascareta.

A partir de l'1 de febrer de 18 a 20 h
BiblioLab. Ciència Jove

Els dilluns són els dies de la ciència a la Biblioteca Sagrada Família-Josep M. Ainaud de Lasarte. Si tens entre 12 i 18 anys et proposem conèixer la recerca i les accions actuals per fer front al canvi climàtic i gaudir de la ciència amb sessions participatives on es fomenti el debat, combinant els coneixements amb la diversió.

• Joc de decisions sobre fotònica
Dilluns 1 de febrer, a les 18h. A càrrec de Federica Beduini, ICFO – Institut de Ciències Fotòniques. 

Més informació i inscripcions

Totes les activitats presencials estan adaptades a les mesures de seguretat i protecció davant de la covid-19. És obligatori l’ús de la mascareta.

Creacions. Tallers d'escriptura creativa, oralitat i arts visuals

Comencen les inscripcions als tallers d'escriptura creativa, oralitat i arts visuals

• Taller d'escriptura creativa
Dijous 18 i 25 de febrer, 4 i 11 de març, de 18 a 20 h. Taller en línia a través de la plataforma Zoom. Cal inscripció prèvia. A càrrec de Ricardo Reitano

• Explorem els somnis a través de l’escriptura
Dilluns 22 de febrer, 1, 8 i 15 de març, de 18 a 20 h. Cal inscripció prèvia. Taller en línia a través de la plataforma Zoom. A càrrec d’Ingrid Van Gerven

• Taller de microrelats
Dimecres 3, 10 i 17 de març, de 18 a 20 h. Cal inscripció prèvia. Taller en línia a través de la plataforma Zoom. A càrrec de Cristina Company

Més tallers i inscripcions

A partir del 9 de febrer
'T’acompanyem en el sentiment': grups de suport al dol en temps de Covid-19

Aquest hivern obrim nous grups de suport al dol. Els grups són un espai on compartir les nostres experiències i emocions al voltant de la pèrdua d’una persona estimada amb altres persones que viuen una situació similar.
Els grups estan conduïts per una professional de la psicologia, experta en aquests processos, que us sabrà orientar per viure el dol de la millor manera possible.

Entre el 9 de febrer i el 20 d’abril  a les biblioteques:
• B. Vallcarca i els Penitents-M. Antonieta Cot: dimarts, de 16 a 18 h.
• B. Poblenou-Manuel Arranz: dimecres, de 12 a 14h.
• B. Horta-Can Mariner: dimecres, de 15:30 a 17:30 h

Inscripcions a través del correu electrònic barcelona.cuida@bcn.cat o al telèfon  93 413 21 21

Més informació

Del 18 de gener al 8 de març
Visions de la ciència. Coneixement i convivència davant la pandèmia

• Origen, diversitat i evolució dels homínids
Dilluns 1 de febrer  a les 18.30 h. Activitat en directe des del canal de YouTube de Biblioteques de Barcelona.  A càrrec de Paula Esteller Cucala i Marina Álvarez, Institut de Biologia Evolutiva (CSIC-UPF)

Totes les sessions, en directe al nostre canal de YouTube

Programa complet

De l’11 de gener al 23 de febrer
XV Cicle de Filosofia. Natura/cultura: superar el dualisme

• L’art i el temps de la natura
Dimecres 3 de febrer a les 18.30 h. B. Joan Miró. Cal inscripció prèvia. A càrrec de  Pol Capdevila, professor de filosofia de l’art i art contemporani de la UPF. Entrada lliure. Cabuda limitada.

Programa complet

Totes les activitats presencials estan adaptades a les mesures de seguretat i protecció davant de la covid-19. És obligatori l’ús de la mascareta.

Masterclass del Cibernàrium

Apunta't a les Masterclass del Cibernàrium. Sessions que s'imparteixen de manera virtual en streaming a través de la plataforma gratuïta Microsoft Teams.

• Masterclass Divulgació tecnològica. Slash Friday: 5G, Xarxes intel·ligents per una nova connectivitat industrial
Divendres 29 de gener a les 12 h

• Masterclass: Humanisme tecnològic o deshumanització digital
Dimarts 2 de febrer a les 18.30 h.

• Masterclass: Màrqueting Covid, com detectar-lo, utilitzar-lo... i quan evitar-lo 
Dijous 18 de febrer a les 18.30 h

Biblioteques de Barcelona

Entra al teu espai personal del butlletí electrònic i tria la informació que vols rebre de les Biblioteques de Barcelona.
Veure MapaEntrar
Segons el que disposa la Llei 34/2002 de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic us recordem que si no desitgeu rebre més informació del Consorci de Biblioteques de Barcelona per mitjans electrònics heu d’iniciar el procediment de baixa seguint aquests passos:
1. Entreu a l’apartat “El meu compte” del Catàleg de la Xarxa de Biblioteques Municipals
2. Cliqueu l'opció “Mod. info personal”
3. Seleccioneu “No” a l'opció "Vols rebre informació de la biblioteca o d'interès ciutadà?"
Inicieu el procediment de baixa https://aladi.diba.cat/patroninfo*cat
Informació bàsica sobre protecció de dades:
Responsable del tractament: Les teves dades personals son tractades pel CONSORCI DE BIBLIOTEQUES DE BARCELONA dins el fitxer “USUARIS BIBLIOTEQUES”.
Finalitat del tractament: gestionar el butlletí més biblioteques i les comunicacions informatives relacionades amb les activitats i serveis de Biblioteques de Barcelona i iniciatives culturals de la ciutat.
Legitimació: la base legal per al tractament de les teves dades és el consentiment i/o el compliment d’una missió realitzada en interès públic (Llei de Bases de Règim Local 7/85): garantir l'equilibri territorial i la qualitat de servei en matèria bibliotecària, així com l'accés de tota la ciutadania a la informació, el coneixement i la cultura.
Destinataris de les dades: Tret d’obligació legal les teves dades no es comunicaran a tercers.
Drets: pots exercir els teus drets d’accés, rectificació i supressió així com d’altres drets reconeguts a la normativa.
Per a més informació sobre aquest tractament i com exercir els teus drets pot consultar la nostra política complerta de protecció de dades aquí: http://ajuntament.barcelona.cat/biblioteques/ca/canal/proteccio-de-dades.Per a qualsevol consulta o queixa sobre el tractament de les teves dades personals, pots contactar amb el delegat de protecció de dades a DPD-consorcibiblioteques@bcn.cat.