Si no veus la informació, fes clic aquí.
Iniciem el cicle Cultures i memòries, veus plurals; diàleg sobre el boom de la música, la moda i el llenguatge de l'estètica urbana llatina; tallers familiars de cinema, artístics i tecnològics...
NO T'HO PERDIS
Cicle. Cultures i memòries, veus plurals

Comença un nou cicle temàtic, de xerrades, tallers i actuacions, que vol fer visible el cabal cultural de la societat barcelonina, que lliga estretament amb les trajectòries migratòries que han contribuït a formar el teixit social de la ciutat.

Primera sessió:

Poesia des dels Andes: la cultura quítxua. A càrrec de Freddy Chalco
Dilluns 20 de novembre, a les 18.30 h. A la Biblioteca  Sagrada Família - Josep M. Ainaud de Lasarte


Cicle coorganitzat i coordinat pel Centre Internacional Escarré per a les Minories Ètniques i Nacionals (CIEMEN) i la Fundació pels Drets Col·lectius dels Pobles

Amb el suport de: Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya, Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament i l’Ajuntament de Barcelona

Dates: Del 2 al 30 de novembre de 2023
Més informació
Diàleg: El gir llatí

L’imaginari anglosaxó que va dominar la cultura juvenil al segle XX ha estat desplaçat per l’estètica urbana llatina al primer quart del XXI.
Bad Bunny, Rosalia, Bizarrap… Les noves estrelles del pop global són llatines. I les que no ho són, empren sons extrets del reggaeton, la bachata, l’electrocúmbia... En aquest debat, es parlarà sobre com s’ha articulat aquest procés transformatiu, què significa en termes socioculturals i polítics, quins recels desperta entre els adults i per quin motiu és així.

Amb la participació d’Aïda Camprubí i Phran
Conducció a càrrec d’Oriol Rosell, docent i investigador independent especialitzat en subcultures underground

Dates: Dilluns 30 d’octubre, a les 18.30 h
Lloc: Biblioteca Gabriel García Márquez
Més informació
Taller. Vincles polars amb Tinta Fina

Una proposta per aliar vides anònimes a través del fons de les Biblioteques de Barcelona!

Un vincle polar és aquell en què associem una lectura concreta a un record únic i, per tant, es transforma en un punt de referència per reviure'l o rellegir-lo.

Taller a càrrec de Tinta Fina
Places limitades. Reserva prèvia a lacapella@bcn.cat

Aquest taller forma part del projecte Jardí interior, que l'artista Tinta Fina duu a terme a les biblioteques Joan Miró i Poble-sec - Francesc Boix, en el marc del projecte Ex-Libris de Homesession, en col·laboració amb Biblioteques de Barcelona, i també del programa Concèntric de La Capella, que estableix relacions de complicitat amb espais i projectes artístics afins.

Dates: Divendres 3 novembre, a les 18.30 h
Lloc: La Capella (Hospital, 56). Reserva prèvia
Més informació
Nou! Tallers de cinema i animació experimentals en família

Tallers de fotografia, stop-motion, cut out i flipbook (llibre animat) per experimentar amb tècniques cinematogràfiques d’animació. 

Activitats a càrrec de Punto y Raya, una plataforma internacional dedicada a l’educació, producció i promoció de l’art audiovisual.

Primera sessió:

• Abstraient de la realitat. Taller de fotografia i stop-motion
Dissabte 4 de novembre, a les 11 h. A la Biblioteca Esquerra de l’Eixample - Agustí Centelles
Més informació i inscripcions
 

Activitats en el marc de la 3a edició de Catalunya Abstracta, el programa educatiu, adreçats a nenes i nens menors de tretze anys, que fomenta noves aproximacions a la creació i promoció de l’Art Abstracte en Moviment, juntament amb diversos col·lectius i institucions del territori.

Dates: Novembre i desembre
Més informació
Activitats tecnològiques #estàsON

Aquesta setmana destaquem dues activitats #estàsON, els cursos digitals adreçats a infants i joves, d'entre 6 i 12 anys, que tenen com a objectiu fomentar l'interès per la ciència i la tecnologia.

 STEAM elèctrics (6 a 8 anys)
Més informació i inscripcions

Descobrim l'STEAM en femení (6-8 anys)
Més informació i inscripcions

Tallers organitzats per Barcelona Activa Biblioteques de Barcelona

Més informació
Mercè Ibarz a Interior Maconda

L'escriptora i periodista cultural Mercè Ibarz és la segona convidada d'Interior Maconda, el nou programa d'entrevistes d'Albert Lladó.

Podeu assistir-hi de públic! Inscripcions obertes

Ibarz és narradora i assagista, ha destacat com a biògrafa de Mercè Rodoreda, ha publicat recerques i estudis sobre Luis Buñuel i sobre cinema documental. Actualment, és columnista de l'edició catalana d'El País i del diari digital Vilaweb, a més de professora a la Universitat Pompeu Fabra. Enguany ha estat guardonada amb el premi Trajectòria.

A Interior Maconda, un cop al mes, el periodista i escriptor Albert Lladó conversa amb referents de la literatura, l'art, la ciència i el pensament. Les converses es poden seguir en directe a l'estudi de la ràdio.
Podeu escoltar el primer programa d'Interior Maconda amb Joan - Carles Mèlich!

Dates: Dissabte, 11 de novembre, a les 12.30 h
Lloc: Estudi de Ràdio Maconda. A la Biblioteca Gabriel García Márquez
Més informació
I TAMBÉ...
Biblioteques de Barcelona al Kosmopolis: Silvia Ferrara i Javier Velaza
Dates: Dissabte 28 d’octubre, a les 12.30 h
Lloc: Hall del CCCB. L’entrada és lliure amb reserva prèvia
Més informació
Intel·ligència artificial generativa i art
Dates: Dilluns 30 d’octubre, a les 18.30 h
Lloc: Biblioteca Camp de l’Arpa - Caterina Albert
Més informació
Biblioteques de Barcelona

Entra al teu espai personal del butlletí electrònic i tria la informació que vols rebre de les Biblioteques de Barcelona.
Veure MapaEntrar
Segons el que disposa la Llei 34/2002 de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic us recordem que si no desitgeu rebre més informació del Consorci de Biblioteques de Barcelona per mitjans electrònics heu de clicar l’enllaç que trobareu al final del text. La baixa es farà efectiva a partir del proper mes.
Abans d’iniciar el procediment de baixa llegiu atentament les instruccions que haureu de seguir per tal que la baixa sigui efectiva:
1. Entreu a l’apartat “El meu compte” del Catàleg de la Xarxa de Biblioteques Municipals
2. Cliqueu l'opció “Mod. info personal”
3. Seleccioneu “No” a l'opció "Vols rebre informació de la biblioteca o d'interès ciutadà?"
Inicieu el procediment (https://aladi.diba.cat/patroninfo*cat)
Informació bàsica sobre protecció de dades:

Responsable del tractament: Les teves dades personals son tractades pel CONSORCI DE BIBLIOTEQUES DE BARCELONA dins el tractament 647
https://seuelectronica.ajuntament.barcelona.cat/ca/proteccio-de-dades?tractament=0647

Finalitat del tractament Gestió de comunicacions informatives relacionades amb les activitats i serveis de biblioteques de Barcelona i iniciatives culturals de la ciutat

Drets de les persones: podeu exercir els drets d'accés, rectificació, supressió, oposició i limitació sobre les vostres dades, mitjançant l’ enllaç:
http://ajuntament.barcelona.cat/biblioteques/ca/canal/proteccio-de-dades
Podeu trobar tota la informació de la nostra política de privacitat i protecció de dades a http://ajuntament.barcelona.cat/biblioteques/ca/canal/proteccio-de-dades
Per a qualsevol consulta o queixa sobre el tractament de les teves dades personals, pots contactar amb el delegat de protecció de dades mitjançant l’enllaç: https://seuelectronica.ajuntament.barcelona.cat/ca/proteccio-de-dades/contacteu-amb-delegat-proteccio-dades